Založ si blog

Pochvala polícii, hanba Ficovi

Žiadna udalosť tento rok neotriasla Slovenskom tak, ako úkladná vražda novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenky Martiny Kušnírovej. Po 7 mesiacoch nastal minulý týždeň výrazný posun v jej vyšetrovaní. Boli zadržané a vzaté do väzby 4 osoby v súvislosti s vraždou. Údajného strelca a vraha Tomáša Sz., objednávateľku Alenu Zs.,vodiča Miroslav M., ktorý na mieste činu pomáhal a sprostredkovateľa Zoltán A. Alena Zs, prekladateľka taliančiny s údajne blízkym vzťahom k Mariánovi Kočnerovi, mala za vraždu Kuciaka zaplatiť 50 tisíc Eur a odpustiť dlh 20 tisíc Eur sprostredkovateľovi Zoltánovi A., ktorý na daniach dlží štátu až milión Eur a je 3. najzadlženejším živostníkom na Slovensku. Ten je tiež jediný zo štvorice, ktorý nepodal proti svojej väzbe stažnosť a pravdepodobne spolupracuje s políciou. Martina Kušnírová mala byť len náhodná obeť. Podľa polície Alena Zs. nebola posledným článkom v reťazci a hlavným objednávateľom bol niekto iný. Mariána Kočnera zatiaľ v súvislosti s vraždou nevyšetrujú a na odhaľovaní hlavného objednávateľa naďalej spolupracujú aj s talianskou políciou. Obrovský podiel na posune vo vyšetrovaní má hlavne Europol. Všetky tieto správy znamenajú jedno. Slovenská polícia si zaslúžili pochvalu. V histórií Slovenskej republiky zatiaľ nebolo väčšie a dôslednejšie policajné vyšetrovanie. Pochvalu si ale určite nezaslúžia slovenskí politici.

 

Už po zadržaní podozrivých sa ozvali opozičné strany SaS a OĽANO, ktoré vraždu posledné mesiace využívali k útokom na koalíciu. Síce pochválili políciu, ale nezabudli pripomenúť jej nečinnosť v iných kauzách. V nedeľu sme zas mohli vidieť v diskusnej relácii televízii TA3 slovnú prestrelku medzi Erikom Tomášom zo SMERu a Ľubomírom Galkom z SaS. Generálny prokurátor Jaromír Čižnár na pondelkovej tlačovej konferencii v reakcii na to vyzval politikov, aby sa k vyšetrovaniu radšej nevyjadrovali a nehrali sa na vyšetrovateľov. Niekoľko hodín sa zdalo, že ho oba tábory poslúchli. Nakoniec sa ale ozval momentálne najväčší konšpirátor medzi politikmi Robert Fico. Ten po vražde a páde vlády možno aj v dôsledku zlého psychického stavu po odstúpení z premiérskeho postu do lavíc radových poslancov neostal len pri obviňovaní opozície z politického zneužívania vraždy(čo je samozrejme pravda). Zašiel ešte ďalej a po vzore Orbána a dezinformačných webov začal verejne šíriť konšpirácie o štátnom prevrate riadenom zo zahraničia miliardárom Sorošom. To sa stretlo nielen s odmietavým postojom jeho koaličného partnera Mostu-Híd, ale aj niektorých členov strany SMER. Tí síce nemohli predsedu strany priamo kritizovať, ale diplomatický uviedli, že ide len o jeho súkromný názor. Dnes ale Róbert Fico vystúpil pred novinárov a po pochválení polície zaútočil na opozíciu, prezidenta a protestujúcich za Slušné Slovensko. Znovu hovoril o štátnom prevrate, mimovládkach a posielaní ľudí do ulíc opozíciou. Zašiel ešte ďalej a ako samozvaný vyšetrovateľ vyhlásil, že talianská verzia vraždy s prepojením na vládu je už vylúčená. Poslanec Róbert Fico tým nielen ako jediný politik nerešpektoval výzvu Jaromíra Čižnára, ale opäť konšpiroval, zavádzal a urobil hanbu svojej strane. Je známe, že organizátori protestov sa od opozičných strán dávno dištancovali tým, že nepodporili v komunálnych voľbách ich kandidátov ale nezávislých. To sa okamžite stretlo s kritikou urazených predsedov strán Richarda Sulíka a Igor Matoviča. Po včerajšom vystúpení prokuratúry je opäť  zrejmejšie, že Ján Kuciak bol zavraždený kvôli práci. Práci pre ktorú Robert Fico nazýval novinárov ako bol Ján Kuciak protislovenskými prostitútkami a štval proti ním verejnosť miesto toho aby prispel k ich ochrane. Prokuratúra taktiež odmietla vylúčiť akúkoľvek verziu vraždy, ale potvrdila, že momentálne sa verzii s podnikateľom Mariánom Kočnerom nezaoberá a sústreďuje sa odhalenie objednávateľa spolu s talianskymi vyšetrovateľmi. To naznačuje taliansku verziu. Tú ale už Róbert Fico za vyšetrovateľov uzavrel.

Aj premiér Fico je zodpovedný za vraždu Jána Kuciaka

27.02.2018

Včera otriasla nielen Slovenskom ale aj celým civilizovaným svetom udalosť, ktorá sa zapíše čiernym písmom do histórie Slovenska. Mladý novinár Ján Kuciak bol so svojou partnerkou Martinou Kušnírovou nájdený zastrelený vo svojom dome vo Veľkej Mači. Podľa polície išlo o úkladnú vraždu, ktorá pravdepodobne súvisela s jeho prácou. Ján Kuciak posledné tri roky písal [...]

Pochvala Martinovi Klusovi a Stanislavovi Mičevovi

10.10.2017

Minulý týždeň sa na našej politickej scéne stala nevídaná vec. Kandidáti na Banskobystrického župana Martin Klus a Stanislav Mičev sa vzdali pred voľbami vlastnej kandidatúry aby podporili v prieskumoch najsilnejšieho kandidáta Jána Luntera proti fašistickému kandidátovi Mariánovi Kotlebovi. Presne tak ako sľúbili pred pár mesiacmi. V dnešnej dobe, kedy politici často [...]

Abu Musab al-Zarqawi

31.05.2017

Islamský štát je bezpochyby tou najbrutálnejšou, najkrvavejšou a najzločineckejšou teroristickou organizáciou v histórií. Zatiaľ čo iracká armáda s podporou USA dobýva ďalšie časti Mosulu a Sýrske demokratické sily(SDF) nedávno spustili ofenzívu v Rakke, bolo by na mieste pripomenúť zločinca, ktorý túto teroristickú organizáciu ešte pod pôvodným [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 17640x
Priemerná čítanosť článkov: 2940x

Autor blogu

Kategórie