Založ si blog

Pán Andrásy a Kaliňák spamätajte sa

Predminulý týždeň sa na našej politickej scéne odohrala v rámci boja proti extrémizmu jedná prelomová vec. Poslanci za stranu LSNS Stanislav Mizík a Milan Mazurek boli obvinení s trestného činu extrémizmu, hanobenia rasy, národa a presvedčenia. V tomto článku nechcem reagovať priamo na túto udalosť ale skôr na dva komentáre dvoch pánov, ktoré s ňou súvisia. Začnem tým menej obľúbeným u slovenských občanov ministrom vnútra Robertom Kaliňákom.

Robert Kaliňák 28. apríla 2017 po kritike opozície voči zásahu polície proti Stanislavovi Mizíkovi (priamo v priestoroch parlamentu) prehlásil, že strany SaS a OĽANO sa pripravujú na spoluprácu s fašistami a europoslanec Sulík dokonca chváli ekonomický program Kotlebovej strany.

Na Slovensku sme si už zvyklí, že politici v rámci volebného boja povedia hocičo a to na oboch stranách barikády. Či už ide o označenie prezidenta scientológom alebo obvinenie premiéra s vlastnenia účtu na Belize s nakradnutými miliónmi. Ak chce ale pán Kaliňák tvrdiť, že strany SaS a OĽANO sa chystajú na spoluprácu s fašistami a že Richard Sulík chváli ekonomický program LSNS, mal by si pozrieť reláciu V Politike na TA3 z 26. marca 2017.

Priamo v tejto relácií, kde sa koaliční predsedovia zľakli postaviť v diskusii zoči voči predsedom opozičných strán a teda aj Kotlebovi, nájdeme vyvrátenie tohto tvrdenia. Predseda strany OĽANO v nej bez servítky niekoľkokrát označil oproti sediaceho Mariána Kotlebu za fašistu a skritizoval jeho používanie nacistické symbolov. Predseda strany SaS v nej mimo iného argumentačne zosmiešnil ekonomický program strany ĽSNS.

Dôvod prečo opozícia kritizovala zásah proti poslancovi Mizíkovi v parlamente, nesúvisel s nejakou chystanou podporou jeho strany ale s tým, že šlo o populistické divadlo, ktoré bude mať opačný efekt a to posilnenie preferencii ĽSNS. To, že sa fašisti dostali do parlamentu je výsledkom aj vlády SMERu v predošlom funkčnom období. Je to aj výsledkom strašenia imigrantmi premiérom Robertom Ficom. To, že naďalej posilňuje je aj dôsledkom nevyriešených káuz či už sa jedna o kauzu Gorila alebo Bašternák. Vďaka vašej zmene dvojkolových župných volieb na jednokolové získajú fašisti možno ďalšie dve župy. Obvinenie Mizíka a Mazureka vyznie nakoniec do stratená a jediný výsledok bude posilnenie ich preferencii. 

Doteraz si behá po slobode Andrej Medvecký z LSNS, ktorý brutálne zbil cudzinca z Dominikánskej republiky a nadával mu pritom do negrov. Všetky vaše kroky voči extremistom a fašistom zatiaľ majú opačný efekt a na to práve upozorňovali predsedovia SaS a OĽANO.

Druhým pánom na ktorého by som rád reagoval je Oliver Andrásy, ktorý k udalosti zverejnil nečakaný komentár k udalosti. V ňom sa vyjadril, že postihovať ľudí za názor je choré a mali by sa trestať len činy, čím si získal okamžite popularitu medzi fašistickou scénou a alternatívnymi „mediámi“, ktoré ich propagujú.

Pán Andrásy ak si to neuvedomujete, tak poslanci strany LSNS niesu postihovaní za názor ale práve za trestný ČIN. Pretože šírenie rasizmu, xenofóbie alebo antisemitizmu je v našom štáte trestným činom. Rovnako ako popieranie holokaustu alebo propagovanie nacistických symbolov. Ak ste za to aby poslanci slobodne mohli šíriť podobné extrémistické názory proti menšinovému obyvateľstvu podobne ako nacisti v predvojnovom Nemecku, tak si uvedomte aký to bude mať vplyv na voličov a hlavne mladých voličov. Aký to pre nich bude signál, že zlodejiny, klamstva, rasizmus, xenofóbia a iný extrémizmus sú beztrestné?

Pochvala polícii, hanba Ficovi

03.10.2018

Žiadna udalosť tento rok neotriasla Slovenskom tak, ako úkladná vražda novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenky Martiny Kušnírovej. Po 7 mesiacoch nastal minulý týždeň výrazný posun v jej vyšetrovaní. Boli zadržané a vzaté do väzby 4 osoby v súvislosti s vraždou. Údajného strelca a vraha Tomáša Sz., objednávateľku Alenu Zs.,vodiča Miroslav M., ktorý na mieste činu [...]

Aj premiér Fico je zodpovedný za vraždu Jána Kuciaka

27.02.2018

Včera otriasla nielen Slovenskom ale aj celým civilizovaným svetom udalosť, ktorá sa zapíše čiernym písmom do histórie Slovenska. Mladý novinár Ján Kuciak bol so svojou partnerkou Martinou Kušnírovou nájdený zastrelený vo svojom dome vo Veľkej Mači. Podľa polície išlo o úkladnú vraždu, ktorá pravdepodobne súvisela s jeho prácou. Ján Kuciak posledné tri roky písal [...]

Pochvala Martinovi Klusovi a Stanislavovi Mičevovi

10.10.2017

Minulý týždeň sa na našej politickej scéne stala nevídaná vec. Kandidáti na Banskobystrického župana Martin Klus a Stanislav Mičev sa vzdali pred voľbami vlastnej kandidatúry aby podporili v prieskumoch najsilnejšieho kandidáta Jána Luntera proti fašistickému kandidátovi Mariánovi Kotlebovi. Presne tak ako sľúbili pred pár mesiacmi. V dnešnej dobe, kedy politici často [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 17641x
Priemerná čítanosť článkov: 2940x

Autor blogu

Kategórie